Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Excelenta in agricultura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Insecticid Avaunt 1 L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

550 lei Lei
Brand
FMC Agro
Cod produs
IA-0006
Out Of stock
Descriere
Descriere

Avaunt 150 EC este un insecticid pentru combaterea daunatorilor la vita de vie si legume, combate eficient molia vitei de vie.

Avantaje

Insecticid din grupul oxadiazine cu mod unic de actiune cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de daunatori.
Bioactiv numai dupa metabolizarea substantei active.
Eficacitate ridicata in combaterea insectelor tinta.
Toxicitate redusa asupra entomofaunei utile.
Efect puternic asupra oualor si larvelor de lepidoptere in toate stadiile.
Recomandat pentru folosirea in programele de combatere integrata (IPM - Integrated Pest Management) si programele de combatere a rezistentei daunatorilor (IRM - Insecticide Resistance Management).
Nu este influentat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii.
Din categoria de insecticide pentru porumb, are flexibilitate in aplicare.

MOD DE ACTIUNE

Avaunt actioneaza prin contact si ingestie.
In corpul insectei actioneaza neurotoxic prin blocarea canalelor de sodiu din nervii organismelor tinta si face parte din grupul 22A.
Substanta activa, dupa ce patrunde in organism prin contact sau ingestie produce bioactivarea metabolitilor si efectul neurotoxic. Comportarea insectelor se schimba imediat dupa expunerea la doza recomandata de substanta activa. Dupa bioactivare, se intrerupe rapid hranirea ceea ce confera o excelenta protectie culturii tratate. Fiziologic insecta este paralizata dupa bioactivarea substantei active (2-12 ore de la aplicare) si dupa scurt timp moare.
Actiune ireversibila asupra sistemului nervos.
In conditii normale, Na+ patrunde in canalul nervului, unde este implicat in mecanismul de polarizare/depolarizare.
Efectul insecticid nu este afectat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii, asa cum se intampla la numeroase grupe de insecticide, in special la piretroizi; Temperatura mai ridicata de pana la 34 C (optimul aplicarii 22-34 C) creste eficacitatea insecticidului prin bioactivarea rapida a substantei active patrunse in organism si in mod special in stomacul insectei.
Persistenta biologica a insecticidului este de 10-14 zile.
Prin modul sau de actiune si utilizarea rationala a insecticidului riscul aparitiei insectelor rezistente este evitat.

MOD DE UTILIZARE

VITA DE VIE

Avaunt 150 EC combate molia vitei de vie (Lobesia botrana) in toate generatiile.
Momentul optim al tratamentului este la eclozarea oualor dar actiunea produsului permite administrarea incepand cu depunerea oualor (ovicid) pana dupa eclozare (efect ovi-larvicid).
Se recomanda aplicarea a 2 tratamente integrate in programul de control al daunatorilor, primul impotriva primei generatii si al II-lea impotriva celei de-a doua generatii. Intervalul intre aplicari este de 10-14 zile.

LEGUME

Aplicarea insecticidului se face la primele semne ale atacului, care corespunde eclozarii oualor. In conditii de temperatura ridicata, frecvent intalnita in zonele legumicole, este mult mai eficient decat produsele piretroide. Cel mai important este ca volumul de apa utilizat sa acopere bine organele plantei atacate in functie de inaltimea si stadiul culturii. Legumele cresc repede si trebuie luat in calcul ca produsul nu acopera noile cresteri de dupa aplicare. In functie de intensitatea infectiei, tratamentele se pot repeta la 10-14 zile.

Volumul de apa: 300-1.500 l/ha in functie de cultura, momentul aplicarii si volumul masei vegetale.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura