Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Excelenta in agricultura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Fungicid Profiler 71,1 WG 6 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

600 lei Lei
Brand
Bayer
Cod produs
FUN-0037
Out Of stock
Descriere
Descriere Profiler 71,1 WG

Fungicid cu actiune sistemica si penetrata pentru combaterea manei la vita de vie.

Formulare: granule dispersabile in apa (WG)

Proprietati fizico-chimice: Profiler 71,1 WG este conditionat sub forma de granule fine, omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoare bej.

Mod de actiune:

Fosetil de Al prezinta o sistemie completa si o distributie foarte buna descendenta si ascendenta in plante. Astfel sunt protejate toate organele plantei si in special cresterile noi. Fiind o substanta activa sistemica, actiunea preventiva se manifesta din interiorul plantei prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor si  prin impiedicarea cresterii miceliului. Prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemului de autoaparare al plantei.

Nu se creeaza fenomenul de rezistenta asupra patohenilor la tratamente repetate.

Fluopicolid face parte dintr-o clasa chimica noua: acilpicolide, cu un nou mod de actiune impotriva patogenilor. Are o activitate penetranta si o distributie translaminara in plante.  Actiunea preventiva se manifesta specific prin distrugerea rapida a zoosporilor, iar actiunea puternica antisporulanta se manifesta prin impiedicarea formarii fructificatiilor ciupercilor si diseminarii ulterioare a bolii.

Domeniul de utilizare: Profiler 71,1 WG este omologat in Romania pentru combaterea manei (Plasmopara viticola) la vita de vie prin tratamente aplicate pe intreaga  suprafata, la avertizare, in doza de 2,25-2,50 kg/ha, in 1000 L apa/ha (cantitatea de 1 kg produs se poate utiliza pe o suprafata de 4000 m2 in 240-400 litri apa). Doza redusa se foloseste cand riscul producerii infectiilor este scazut, iar doza de 2,5 kg/ha se utilizeaza in anii cu conditii climatice favorabile pentru mana. Desi are proprietati curative si antisporulante foarte bune cu manifestare atat pe frunze cat si pe ciorchini, recomandam numai utilizarea preventiva a produsului. Se efectueaza un numar de maxim 3 tratamente/ sezon, la un interval de 10-14 zile intre tratamente, in intervalul cuprins de la a 5-a frunza formata (BBCH 15) pana la compactarea ciorchinilor (BBCH 73). Momentul optim de utilizare este la inceputul infloririi cand, datorita sistemiei foarte bune si a duratei indelungate de protectie, Profiler 71,1 WG protejeaza atat lastarii in crestere cat si inflorescentele pana dupa scuturarea capisonului floral. Produsul mai poate fi folosit la al doilea tratament de baza care se efectueaza la sfarsitul infloririi sau/si in perioada de formare a boabelor.

Timpul de pauza este de 28 zile pentru strugurii de masa si de vin.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura