Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Excelenta in agricultura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Insecticid Vantex 60 CS 1 L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

200 lei Lei
Brand
Cheminova
Cod produs
IA-0036
Out Of stock
Descriere
Descriere Vantex 60 CS

Insecticid de contact si ingestie pentru combaterea daunatorilor la culturile de cereale paioase (grau, orz, ovaz), cartof (gandacul din Colorado, afide), mar, par, prun, cires (molii, larve defoliatoare, minatoare), vita de vie (molia, afide), rapita (gandacul lucios), varza (omizi), tomate (omida), sfecla de zahar (coleoptere).

Substanta activa: gama cihalotrin, 60 g/L;

Numar CAS: 76703-62-3;

Formulare: Suspensie in apa (CS) de culoare alb-gri;

Mod de actiune: VANTEX 60 CS este un piretroid sintetic microincapsulat cu actiune prin contact si ingestrie asupra sistemului nervos ca modulator al canalelor de sodiu si determina hiperexcitarea sau blocarea sistemului nervos la o gama larga de daunatori si conduce la paralizie, stoparea hranirii si in final la moartea acestora. Are actiune ovicida rezonabila, daca ouale sunt expuse actiunii directe a insecticidului.

Vantex actioneaza prin contact si ingestie. Comportarea insectei este rapid modificata datorita expunerii la o doza toxica de substanta activa, rezultand oprirea rapida a hranirii si moartea insectei dupa o perioada scurta de timp si in acest fel determina o protectie buna a culturilor tratate. Paralizia insectei survine la cateva ore dupa expunere (4-5) si determina incetarea deplasarii si hranirii. Daunatorii sunt controlati in totalitate dupa 2-4 zile. Timpul de actiune este de 7-14 zile si depinde de daunatorul tinta, momentul aplicarii, presiune de atac si conditiile climatice (Temperatura, precipitatii).

Mod de intrebuinatre: Vantex 60 CS se aplica foliar pentru controlul unui spectru larg de daunatori. Combate larvele in toate stadiile larvare si are efect ovicid rezonabil.

Aplicati la dozele recomandate cand populatiile de insecte ajung sa depaseasca pragul economic de daunare. Pentru a mentine controlul asupra populatiilor daunatorului, tratamentele trebuie aplicate la repopulare. Folositi suficienta apa pentru a obtine o acoperire uniforma. Nu se aplica daca este risc de precipitatii in urmatoarele 4-6 ore. Se poate intra in cultura dupa minim 2 ore de la aplicare.

Volum de solutie: 200-400 L/ha la cereale; rapita si sfecla de zahar, 300-600 L/ha la cartof, 500-1000 l/ha la vita de vie si 700-1500 l/ha la prun, mar, par si cires, 200-1000 l la tomate.

Numar maxim de tratamente pe an: 3

Timp de pauza: 3 zile la cartof, 7 zile la mar, prun, cires, tomate, 10 zile la sfecla, 21 zile la struguri, rapita si 14 zile la cereale;

COMPATIBILITATE: VANTEX 60 CS este compatibil cu fungicide, insecticide, erbicide, si fertilizanti foliari pentru care a fost omologat.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura