Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Excelenta in agricultura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Fungicid Manoxin Mix 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

70 lei Lei
Brand
Alchimex
Cod produs
FUN-0025
Out Of stock
Descriere
Descriere Manoxin Mix

Manoxin Mix

Fungicid cu actiune preventiva si sistemica pentru controlul manei din culturile de vita de vie si cartof.

Continu in substanta activa metalaxil 8 %  CAS (57837-19-1) + MANCOZEB 64 % CAS (8018-01-7)

Formulare: Pulbere umectabila (WP)

Proprietati fizico-chimice: Produsul contine 8 % metalaxil + 64 % mancozeb sub forma de pulbere fina, omogena fara tendinta de aglomerare, de culoare galbena.

Mod de actiune: MANOXIN MIX imbina proprietatile sistemice ale metalaxilului, care face parte din clasa fenilamide (PA-fungicide) si actiunea protectoare a mancozebului, care face parte din clasa EBDC (etilen-bisditiocarbamat). Metalaxinul patrunde in tesutul plantelor si se raspandeste in intreaga planta, in special prin xilem. Mancozeb protejeaza suprafata plantei impotriva noilor infectii fungice prin formarea unui strat protector.

Perioada de aplicare: Pentru rezultate optime, tratamentul trebuie sa se faca preventiv, inainte de perioada de infectare. Pentru stabilirea perioadei de aplicare, trebuie luata in considerare aparitia prevalenta a bolii respective intr-o anumita zona si conditiile externe (ex. vremea) din aceasta regiune. Ploile sau irigarea in decurs de 2 ore de la aplicare pot reduce eficacitatea produsului.

Volumul de apa: Trebuie aplicata o cantitate suficienta de apa pentru a permite acoperirea completa a tuturor partilor plantei care pot fi afectate (frunze, tulpina, ciorchini). Prin urmare, cantitatea de apa necesara depinde de stadiul culturii si de stadiul de dezvoltare a frunzelor.

Rezistenta bolii: Atunci cand fungicidele cu acelasi mod de actiune se utilizeaza in mod repetat pentru mai multi ani pe acelasi teren, este posibil ca anumite plante mai rezistente care cresc in mod natural, sa supravietuiasca, sa se inmulteasca si sa devina dominante pe terenul respectiv. Prin urmare, se recomanda, daca este posibil, ca programele de aplicare / tratare sa includa fungicide cu moduri de actiune diferite pentru a evita ca un anumit agent patogen sa dezvolte rezistenta.

In cazul in care  nu s-a facut tratamentul si apar primele semne de boala (nu este intr-un stadiu avansat, dar riscul de evolutie a bolii este ridicat), se poate efectua tratamentul. Nu aplicati produsul atunci cand simptomele produsului sunt evidente.

Pentru a optimiza actiunea sistemica a produsului, limitati utilizarea produsului la perioada cu cel mai rapid ritm de dezvoltare a plantelor (de exemplu, in faza de preinflorire la cartofi). In alte faze si in special in faza de maturitate a frunzelor, utilizati fungicide fara fenilanina. Din cauza imposibilitatii de a prevedea aparitia fenomenului de rezistenta, IQV S.A nu isi asuma responsabilitatea cu privire la tulpinile rezistente la metalaxil.

Observatii: In dozele recomandate, nu s-au observat probleme de toleranta a culturilor la aceasta formula WP cu metalaxil 8 % si mancozeb 64 %.

Aplicare:

VITA DE VIE - Mana vitei de vie (Plasmopara viticola)

Perioada de aplicare - BBCH 14-81

De obicei in lunile mai - septembrie, in functie de stadiul de dezvoltare a culturii.

Prima aplicare va avea rolul de a preveni primele atacuri, in functie de avertismente locale din agricultura, fiind o masura de preventie, cand vlastarii au o lungime de 20-30 cm.

Aplicari secundare si ulterioare: Urmatoarele doua tratamente se vor aplica inainte de inflorire si la sfarsitul perioadei de inflorire. In cazul in care este necesara o a patra aplicare, aceasta va avea loc la 14 zile dupa inflorire.

Urmatoarele aplicari: Dupa ce s-a atins numarul maxim recomandat de aplicari, alte tratamente cu fungicid se vor aplica cu fungicide de preventie.  Intervalul dintre ultimul tratament cu formula WP cu metalaxil 8 % si mancozeb 64 % si un tratament ulterior cu un produs de contact este stabilit la 10 zile.  

INTERVALUL DE PRERECOLTARE (PHI): 21 ZILE

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura