Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Excelenta in agricultura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Fungicid Sextan 1 L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

75 lei Lei
Brand
ASCENZA
Cod produs
FUN-0045
Out Of stock
Descriere
Descriere Sextan

Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la grau, orz, rapita, castraveti, prun, mar si vita de vie.

Substanta activa: 250 g/l tebuconazol

Se prezinta sub forma de emulsie de tip ulei in apa, de culoare galbuie.

Mod de actiune: SEXTAN este un fungicid sistemic cu actiune protectiva si curativa. Dupa tratament substanta activa patrunde in planta si este distribuita acropetal, unde blocheaza dezvoltarea ciupercii prin inhibarea ciclului sintezei ergosterolului, fiind foarte eficienta impotriva patogenilor.

Numarul maxim de tratament pe an: grau, orz, prun, mar, castraveti - 2 , vita de vie - 3. Intervalul intre stropiri: grau si orz 14-21 zile, vita de vie 12-14 zile, prun 10-14 zile, mar 7-12 zile. Timp de pauza: grau, orz, vita de vie 35 zile, prun, castraveti 7 zile, mar 14 zile, rapita 30 zile. Volum de apa: grau si orz 200-400 l/ha, rapita 300-400 l/ha, castraveti 600-1000 l/ha, prun si vita de  vie 1000 l/ha , mar 1500 l/ha.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE: Grau si orz - tratamentul se va face la avertizarea sau la aparitia primelor simptome de boala. Intervalul de aplicare este cuprins intre sfarsitul infratitului si sfarsitul infloritului pentru grau (se va evita tratamentul in perioada de inflorire ) si sfarsitul infratitului si inceputul infloritului pentru orz. Rapita - Tratamentul se poate aplica atat toamna cat si primavara. Toamna, pe langa efectul de prevenire si de combatere a bolilor, produsul ajuta la cresterea rezistentei plantelor la iernare (inradacinare puternica, plante viguroase). Tratamentele efectuate toamna sunt necesare in special in situatia cand semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea excesiva a plantelor. Tratamentul trebuie facut in faza de 4-6 frunze formate. Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie se aplica la avertizare, pana la debutul infloritului si au ca scop combaterea putregaiurilor, alternariozei si a fainarii. Tratamentele se efectueaza atat la rapita de toamna cat si la rapita de primavara. Castraveti -  tratamentul se va face la aparitia primelor simptome de infectie, in faza inciienta sau preventiv, cand vremea este calda, si cu umiditate relativa a aerului ridicata. Prun - se efectueaza doua tratamente: primul tratament se poate aplica incepand cu faza de deschidere a sepalelor pana la faza sfarsitului infloritului, iar al doilea din faza de inceput crestere fructe pana in faza de coacere a fructelor. Mar - tratamentele se efectueaza la avertizare inainte si dupa inflorire,  in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata, sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri de mar (ex: Golden) pot aparea forme de fitotoxicitate. La vita de vie se recomanda a se utiliza atat inainte, cat si dupa inflorit (primul la faza 3 frunzulite nepliate , iar celelalte in intervalul inflorescente clar vizibile pana la inceputul colorarii boabelor).

COMPATIBILITATE: Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de orice amestec, pentru a evita eventualele incompatibilitati ce pot aparea intre substantele de amestec, se va consulta tabelul cu compatibilitati si se va efectua un test pe cultura respectiva.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura