Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Excelenta in agricultura

Membru Bizoo de 8 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
3 pareri

Erbicid Dicopur D 1 L

0 stars: 0.00 din 0 pareri

25 lei Lei
Brand
Nufarm
Cod produs
ERB-0001
Out Of stock
Descriere
Descriere Dicopur D

Dicopur D - erbicid sistemic

Proprietati fizico-chimice

Dicopur D este un lichid limpede, omogen, mobil, de culoare mov pal, cu un continut in acid 2,4 D de 600 g/l

Mod de actiune: Dicopur D  este un erbicid sistemic de tip hormonal, care se absoarbe prin frunze, si partial, prin radacini.

Erbicidul determina o crestere anormala a celulelor, inhiba respiratia si dezvoltarea sistemului radicular al buruienilor.

Viteza de translocarea erbicidului este in functie de doza aplicata, talia buruienilor si, in mod special, de conditiile climatice (umiditate, temperatura) inainte si dupa tratament.

Momentul aplicarii: Dicopur D este un erbicid recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, sensibile la 2,4 D (Amaranthus Chenopodium, Sinapis, Capsella, Thlaspi, Cirsium) din culturile de grau si porumb. La grau se aplica de la stadiul de 3 frunze pana la sfarsitul infratitului.

La cultura porumbului se aplica postemergent, tinandu-se cont de stadiile de dezvoltare ale porumbului si ale buruienilor 3-6 frunze la porumb, respectiv 2-4 frunze (Cirsium < 10 cm) la buruienile dicotide.

Erbicidul are eficacitate maxima cand tratamentul se aplica la temperaturi de peste 15 g C, buruienile dicotiledonate sunt in faza optima si conditiile de umiditate optime.

Compatibilitate: Inainte de utilizare verificati listele de compatibilitate si se va face un test. Prezinta compatibilitate buna cu erbicide sulfonilureice, fluroxypir.

Rotatie culturilor: In conditii climatice normale nu exista restrictii in rotatia culturilor.

In conditii normale de umiditate produsul persista in sol 1-4 saptamani.

Instructiuni de folosire: Dicopur D este omologat pentru utilizare in Romania, conform tabelului de mai jos.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura